Domeinen

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet waaraan een website en e-mail is gekoppeld. Een domeinnaam kan bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam of handelsnaam bevatten. Maar ook een naam voor een bepaald project of actie is mogelijk.

Een domeinnaam valt altijd binnen een bepaalde extensie, ook wel een 'Top Level Domain' genoemd. Er zijn extensies die een land vertegenwoordigen (bijvoorbeeld '.nl' voor Nederland, '.be' voor België), voor een bepaalde stad of gebied (bijvoorbeeld '.amsterdam' voor Amsterdam, '.eu' voor de Europese Unie, '.frl' voor Friesland), of een bepaalde activiteit ('.shop' voor winkelen, '.ai' voor kunstmatige intelligentie).

Voor een website en e-mail is een domeinnaam noodzakelijk. Zonder domeinnaam is uw website onvindbaar en kan er niet gemaild worden.

Bij RvH Hosting kunt u terecht voor domeinnamen in alle gangbare en minder gangbare extensies. Wij registeren de domeinnaam altijd op uw naam. U bent dus de houder en daarmee de eigenaar van de domeinnaam.

Aanvragen, Verhuizen & Opheffen

Wij verzorgen de aanvraag en het beheer van domeinnamen in meer dan 2300 extensies. Natuurlijk de meest gangbare (.nl, .com, .eu, .de, .be, .co, .co.uk, .net) maar ook voor domeinnamen in extensies zoals .amsterdam, .me, .ai, .shop, .app, .org, .art, .lol, .online, enzovoorts. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en de prijzen.

Neem contact met ons op om een domein te registeren. Wanneer het domein reeds is ondergebracht bij een andere dienstverlener kunnen wij het domein voor u verhuizen. Het domein komt dan in beheer bij RvH Hosting.
Bestaand domein bij RvH Hosting onderbrengen
Een bestaande domeinnaam kunt u bij RvH Hosting onderbrengen. Vraag bij uw huidige dienstverlener de transfer-code op. Wanneer wij deze transfer-code hebben kunnen wij de domeinnaam naar ons toe verhuizen.

Bij een verhuizing is het bij sommige extensies (bijvoorbeeld bij '.com') noodzakelijk zijn om de 'transfer-lock' uit te zetten. Dit is een instelling om onbedoelde verhuizingen te voorkomen. Uw huidige dienstverlener kan de eventuele transfer-lock uitschakelen.

Wij ontvangen ook graag de huidige DNS-zone. Zo kunnen wij de domeinnaam verhuizen zonder onderbrekingen in de gekoppelde website en e-mail. De DNS-zone kunt u ook opvragen bij uw huidige dienstverlener.

Bestaand domein bij andere dienstverlener onderbrengen
Wanneer uw domeinnaam bij RvH Hosting is ondergebracht en u wilt deze onderbrengen bij een andere dienstverlener neem dan contact met ons op. Wij controleren of u de houder bent en mag beslissen over de verhuizing. Is dit in orde dan verstrekken wij u de transfer-code en indien gewenst de DNS-zone. De nieuwe dienstverlener kan de domeinnaam dan onder zijn beheer brengen.

Ga zorgvuldig om met de transfer-code: iedereen die over de transfer-code beschikt kan de domeinnaam naar zich toe verhuizen en houder van de domeinnaam worden.

Wanneer uw domeinnaam bij RvH Hosting is ondergebracht en u wilt deze opheffen neem dan contact met ons op. Wij controleren of u de houder bent en mag beslissen over de opheffing. Is dit in orde dan heffen wij de domeinnaam voor u op.

Bij sommige extensies ('.nl', '.com') wordt de domeinnaam bij opheffing voor een bepaalde periode in quarantine geplaatst. De oorspronkelijke houder kan de opheffing gedurende deze periode nog ongedaan maken. Als de quarantine periode voorbij is, dan kan iedereen de domeinnaam weer registreren.

DNS

Het DNS (Domain Name System) is een wereldwijde database waarin service-gegevens over onder meer de website en e-mail gekoppeld aan uw domeinnaam is opgeslagen. Wanneer u een domeinnaam bij RvH Hosting registreert, dan verzorgen wij ook de DNS voor u. Zonder DNS is uw website en e-mail onvindbaar.

Onze DNS Servers gebruiken het DNSSEC protocol bij de extensies die dit ondersteunen. DNSSEC voorziet de DNS records van een digitale handtekening, zodat de aanvrager kan controleren of het record die terug komt, authentiek is. Het “spoofen” van DNS, of zogeheten cache-poisoning, is hierdoor niet langer meer mogelijk.

Het DNSSEC protocol verhoogt de beveiliging van uw website:
  • Wanneer uw site nuttige informatie, veel bezoekers of financiële transacties heeft (denk aan een webshop) dan weet u dat u een veilige site moet hebben met een TLS-certificaat (https://).
  • Bij de zogeheten DNS spoofing (man-in-the-middle) aanval weet een kwaadwillende onderweg de DNS informatie te veranderen, waarbij de bezoeker naar een andere identieke webserver geleid wordt.
  • De bezoeker heeft geen idee dat dit een valse server is en verstrekt vervolgens financiële of andere belangrijke informatie aan iemand met kwade bedoelingen. Zelfs bij een TLS beveiligde site (https://) is geen verschil te merken.
Bij RvH Hosting is DNSSEC automatisch ingeschakeld bij de extensies die dit ondersteunen.
In overleg met u kunnen wij hoog beveiligde en wereldwijd snel reagerende DNS-servers voor u inregelen. Dit is een AnyCast DNS Server infrastructuur met wereldwijde dekking. De Anycast DNS dupliceert automatisch de DNS-records over het wereldwijde netwerk, in vele aanwezigheidspunten over de hele wereld. Dit betekent dat de DNS-records dan wereldwijd aanwezig zijn, zo dicht mogelijk bij potentiële bezoekers.

Het AnyCast IP-adres leidt ze vervolgens om naar de DNS-server die fysiek het dichtst bij hen staat. De omleiding is afhankelijk van de geografische nabijheid van het verzoek en wordt automatisch uitgevoerd. Of uw klant nu in Nederland, Duitsland, het VK of Japan is gevestigd, hun DNS-verzoek zal daardoor razendsnel worden beantwoord. Door de wereldwijde verspreiding van de DNS-Servers is deze ook optimaal beveiligd tegen DDOS aanvallen. Dit zorgt ervoor dat uw bezoekers optimaal toegang hebben tot uw website.