Domeinen

Een domeinnaam is een unieke naam op het internet die gekoppeld is aan een website en e-mail. Deze kan bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam, handelsnaam of een specifieke projectnaam bevatten.

Een domeinnaam heeft altijd een extensie, ook wel 'Top Level Domain' genoemd. Er zijn extensies voor landen (bijvoorbeeld '.nl' voor Nederland, '.be' voor België), steden of gebieden (bijvoorbeeld '.amsterdam' voor Amsterdam, '.eu' voor de Europese Unie, '.frl' voor Friesland), of activiteiten (bijvoorbeeld '.shop' voor winkelen, '.ai' voor kunstmatige intelligentie).

Een domeinnaam is essentieel voor een website en e-mail; zonder is uw website onvindbaar en kunt u geen e-mail ontvangen.

Bij RvH Hosting kunt u terecht voor domeinnamen in alle gangbare en minder gangbare extensies. Wij registreren de domeinnaam altijd op uw naam, zodat u de houder en daarmee de eigenaar bent.

Aanvragen, Verhuizen & Opheffen

Wij verzorgen de aanvraag en het beheer van domeinnamen in meer dan 2300 extensies. Natuurlijk de meest gangbare (.nl, .com, .eu, .de, .be, .co, .co.uk, .net) maar ook voor domeinnamen in extensies zoals .amsterdam, .me, .ai, .shop, .app, .org, .art, .lol, .online, enzovoort. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en de prijzen.

Neem contact met ons op om een domein te registeren. Wanneer het domein reeds is ondergebracht bij een andere dienstverlener kunnen wij het domein voor u verhuizen. Het domein komt dan in beheer bij RvH Hosting.
Bestaand domein bij RvH Hosting onderbrengen
Een bestaande domeinnaam kunt u bij RvH Hosting onderbrengen. Vraag de transfercode op bij uw huidige dienstverlener. Met deze code kunnen wij de domeinnaam verhuizen.

Bij sommige extensies (zoals '.com') moet de 'transfer-lock' worden uitgeschakeld om onbedoelde verhuizingen te voorkomen. Uw huidige dienstverlener kan dit voor u doen.

Wij ontvangen graag de huidige DNS-zone, zodat we de domeinnaam zonder onderbrekingen in de gekoppelde website en e-mail kunnen verhuizen. U kunt de DNS-zone opvragen bij uw huidige dienstverlener.

Bestaand domein bij andere dienstverlener onderbrengen
Als uw domeinnaam bij RvH Hosting is ondergebracht en u wilt deze verhuizen naar een andere dienstverlener, neem dan contact met ons op. Wij controleren of u de houder bent en toestemming heeft voor de verhuizing. Als dit in orde is, verstrekken wij u de transfercode en indien gewenst de DNS-zone. De nieuwe dienstverlener kan de domeinnaam dan onder zijn beheer brengen.

Ga zorgvuldig om met de transfercode: iedereen die deze code bezit kan de domeinnaam verhuizen en de houder ervan worden.

Als uw domeinnaam bij RvH Hosting is ondergebracht en u wilt deze opheffen, neem dan contact met ons op. Wij controleren of u de houder bent en toestemming heeft voor de opheffing. Als alles in orde is, heffen wij de domeinnaam voor u op.

Bij sommige extensies (zoals '.nl' en '.com') wordt de domeinnaam na opheffing voor een bepaalde periode in quarantaine geplaatst. Gedurende deze periode kan de oorspronkelijke houder de opheffing nog ongedaan maken. Na de quarantaineperiode kan iedereen de domeinnaam opnieuw registreren.

DNS

Het DNS (Domain Name System) is een wereldwijde database waarin service-gegevens over onder andere uw website en e-mail zijn opgeslagen. Wanneer u een domeinnaam bij RvH Hosting registreert, verzorgen wij ook het DNS voor u. Zonder DNS zijn uw website en e-mail onvindbaar.

Onze DNS-servers gebruiken het DNSSEC-protocol bij de extensies die dit ondersteunen. DNSSEC voorziet de DNS-records van een digitale handtekening, zodat de aanvrager kan verifiëren of het record authentiek is. Hierdoor wordt het "spoofen" van DNS of cache-poisoning voorkomen.

Het DNSSEC protocol verhoogt de beveiliging van uw website:
  • Bij een website met nuttige informatie, veel bezoekers of financiële transacties (zoals een webshop) is een veilige site met een TLS-certificaat (https://) noodzakelijk.
  • Bij een DNS-spoofing (man-in-the-middle) aanval kan een kwaadwillende de DNS-informatie wijzigen, waardoor bezoekers naar een valse server worden geleid.
  • Bezoekers merken geen verschil en kunnen onbewust belangrijke informatie verstrekken aan kwaadwillenden, zelfs bij een TLS-beveiligde site (https://).
Bij RvH Hosting is DNSSEC automatisch ingeschakeld bij de extensies die dit ondersteunen.
In overleg met u kunnen wij hoogbeveiligde en snel reagerende DNS-servers voor u inrichten. Dit is een AnyCast DNS-serverinfrastructuur met wereldwijde dekking. AnyCast DNS dupliceert automatisch de DNS-records over het wereldwijde netwerk, waardoor deze zo dicht mogelijk bij potentiële bezoekers aanwezig zijn.

Het AnyCast IP-adres leidt hen vervolgens naar de DNS-server die fysiek het dichtst bij staat, afhankelijk van de geografische nabijheid van het verzoek. Of uw klant nu in Nederland, Duitsland, het VK of Japan is, hun DNS-verzoek wordt razendsnel beantwoord.

Door de wereldwijde verspreiding van de DNS-servers is deze ook optimaal beveiligd tegen DDOS-aanvallen, wat zorgt voor optimale toegang tot uw website voor bezoekers.